Tapahtumia

Vanhempainnetistä löydät tietoa ja tukea lapsiperheen arkeen.

Perhekummitoiminta

“Perhekummi on meille rakas ja tärkeä tukipilari, joka on tuonut meille iloa ja valoa elämään.” - perheen äiti

Perhekummi perheellesi?

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Uudenmaan piiri kouluttaa lapsiperheille perhekummeja. Perhekummi kulkee perheen rinnalla mukana arjessa, vanhemmuutta tukien.

Perhekummit ovat perheen apuna monissa arkisissa asioissa; joskus kaivataan juttuseuraa, joskus kaveria ulkoilemaan, toisinaan lisäkäsiä tai lapselle syliä. Vapaaehtoinen perhekummi on perheen apuna, olematta kuitenkaan lastenhoitaja, kodinhoitaja, terapeutti tai muu ammattilainen.

Keitä perhekummit ovat?

Perhekummit ovat luotettavia auttamisesta kiinnostuneita ja sitoutuneita vapaaehtoisia, jotka haluavat tukea lapsiperheitä. Kaikki perhekummit haastatellaan ja he ovat käyneet MLL:n koulutukseen. He saavat myös ammattilaisen säännöllistä ohjausta ja tukea.

Perhekummit noudattavat vapaaehtoistyön eettisiä periaatteita ja ovat vaitiolovelvollisia. Perhekummeilta pyydetään lupa rikostaustaotteen selvittämiseen.

Miten perhekummisuhde toimii?

Kummisuhteen lähtökohtana on vapaaehtoinen ja tasavertainen kumppanuus. Aloitustapaamisessa perhe, perhekummi ja MLL:n työntekijä sopivat kummisuhteen tavoitteista. Perhekummi tapaa perhettä tavallisesti joka toinen viikko noin 2-3 tuntia vuoden ajan.

Toiminta on perheelle maksutonta. MLL:n koordinaattori on säännöllisesti yhteydessä sekä perheeseen että perhekummiin.

Voiko perheeni saada perhekummin?

Mikäli koet tarvitsevasi aikuisen seuraa, lisäkäsiä tai syliä lapsille. Lähtökohtana on perheen oma kokemus tuen tarpeesta.

Perhekummi voi olla avuksi esimerkiksi, kun
• tukiverkostosi eivät ole riittävät, esimerkiksi sukulaiset tai ystävät eivät voi tarjota tarvittavaa tukea
• olet muuttanut uuteen kaupunkiin tai ympäristöön
• koet olosi yksinäiseksi tai väsyneeksi
• kaipaat vahvistusta vanhemmuuteen
• haluat jutella lapsiperheen arjen haasteista ja vanhemmuudesta

Perhekummiitoimintaa on  Espoossa, Helsingissä, Hyvinkäällä, Järvenpäässä, Kauniaisissa, Kirkkonummella, Keravalla, Lapinjärvellä, Lohjalla, Loviisassa, Mäntsälässä, Nurmijärvellä, Orimattilassa, Porvoossa, Sipoossa, Tuusula, Raaseporissa, Vihdissä tai Vantaalla.

Jos ilmoittautumislomake ei näy alla normaalisti, saat avattua sen uuteen ikkunaan klikkaamalla tästä

Koulutien turvaajaksi
Hyvä Joulumieli-keräys
Ystäväksi maahanmuuttaja äidille
Isäkaveritoiminta

Somevapaaehtoiseksi

Tule MLL:n Uudenmaan piirin somevapaaehtoiseksi!

Etsimme kaiken ikäisiä ja ympäri Uuttamaatta asuvia somevapaaehtoisiksi. Somevapaaehtoisena voit tehdä vapaaehtoistyötä juuri silloin, kun sinulle sopii. Vaikkapa matkalla töihin tai illalla kotisohvalta käsin. Voit toimia somevapaaehtoisena juuri niissä sosiaalisen median kanavissa, joita itse käytät. Ei vaadi aiempaa kokemusta vastaavasta toiminnasta.

Somevapaaehtoisten tehtävänä on:

• jakaa omasta mielestään hyviä tai tärkeitä MLL:n Uudenmaan piirin julkaisuja eteenpäin omissa somekanavissaan
  • kommentoida MLL:n Uudenmaan piirin julkaisuja eri somekanavissa ja aktivoida muita seuraajia mukaan keskusteluun
  • ideoida ja osallistua MLL:n Uudenmaan piirin someviestinnän kehittämiseen

MLL:n Uudenmaan piiri tarjoaa vapaaehtoisille yhden illan kestävän perehdytystilaisuuden. Täytä alla oleva lomake, niin olemme sinuun yhteydessä!

Jos lomake ei näy klikkaa se auki tästä.

ma 29.4.2019 klo 14-16, Itäkeskuksen kirjasto ryhmätila, Turunlinnantie 1, 00900 Hki

ke 27.3.2019 klo 14-16, Porvoon Hyvinvointikeskus, kokoustila Torni, os. Tornipolku 10, 06400 Porvoo

ti 26.3.2019 klo 10-12, Sellon kirjasto Mauri-sali, Leppävaarankatu 9, 02070 Espoo