Perhekummi

28.11.2019

Tule perhekummiksi!

Sinua tarvitaan, sillä monet tukea kaipaavat perheet odottavat omaa perhekummia. Perhekummi tarjoaa tukea perheelle esim. keskustelemalla ja olemalla mukana perheen arkisissa asioissa. Antamalla pienen hetken aikaasi autat konkreettisesti lapsiperhettä.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Uudenmaan piiri kouluttaa vapaaehtoisia perhekummeja lapsiperheille. Ilmoittaudu tuleviin koulutuksiin >

Perhekummina toimiminen

Perhekummi tapaa perhettä tavallisesti joka toinen viikko, 2-3 tuntia kerrallaan. Kummisuhde kestää kerrallaan noin vuoden. Tuki on perheelle maksutonta. Kummisuhteen lähtökohtana on vapaaehtoinen ja tasavertainen kumppanuus. Voit itse määritellä ajat milloin tapaat perhettä.

Milloin perhekummi voi olla avuksi?
• Perheellä ei ole riittävää tukiverkostoa
• Perhe kaipaa vahvistusta vanhemmuuteen
• Vanhempi kaipaa aikuista keskusteluseuraa
• Vanhemmat kokevat itsensä yksinäisiksi tai väsyneiksi
• Perheen arkeen kaivataan lisäaikuista


Mitä perhekummi tekee?

Perhekummi tarjoaa tukea perheen arkeen. Voit toimia keskusteluseurana vanhemmuuden ja kasvatuskysymysten pohdinnoissa ja olla mukana perheen tavallisessa arjessa. Perhekummi ei kuitenkaan ole lastenhoitaja, kodinhoitaja, terapeutti tai muu ammattilainen. 

Minustako perhekummi?

Perhekummit ovat tasapainoisia ja luotettavia aikuisia, jotka haluavat auttaa lapsiperheitä. Kaikki perhekummiudesta kiinnostuneet haastatellaan ja haastattelun perusteella valitut henkilöt osallistuvat perhekummikoulutukseen. Tarjoamme perhekummeille ohjausta, tukea ja vertaistapaamisia.

Seuraavat perhekummikoulutukset löydät täältä.

Perhekummina voi toimia  Espoossa, Helsingissä, Hyvinkäällä, Järvenpäässä, Kauniaisissa, Kirkkonummella, Keravalla, Lapinjärvellä, Lohjalla, Loviisassa, Nurmijärvellä, Porvoossa, Sipoossa, Tuusulassa, Raaseporissa, Vihdissä ja Vantaalla.