Leikkipäivä 24.4.

8.4.2021

Jokainen päivä on leikkipäivä! 

Leikkipäivä kutsuu aikuisia ja lapsia viettämään kiireetöntä aikaa yhdessä leikin merkeissä. 

Leikkipäivä-viikkoa vietetään viikolla 16 (19.-24.4.). Viikko huipentuu valtakunnalliseen Leikkipäivään lauantaina 24.4.2021. Leikkipäivän teemana on “Leikkien lähelle luontoa”, jolla halutaan nostaa esiin luonnon ja lähiympäristön merkitys leikissä.


YK:n lapsen oikeuksien komitea korostaa lasten mahdollisuuksia leikkiä vaihtelevassa fyysisessä ympäristössä ja mahdollisuuksia kokea ja olla vuorovaikutuksessa luonnon kanssa.  Jokaisella lapsella on oikeus luontoleikkeihin huolimatta siitä asuuko lapsi maalla vai kaupungissa.

Luonto inspiroi lasta ja aikuista luovuuteen. Luontoon meneminen on aina seikkailu, vaikka kohde olisikin tuttu lähiympäristön puisto, ranta tai metsä. Luonto tarjoaa puheenaiheita, tekemistä, haasteita, piilopaikkoja ja aistiärsykkeitä, joita muu ympäristö ei samalla tavalla tarjoa.

Luonto on myös rauhoittumisen paikka. Yhteys luontoon vaikuttaa positiivisesti terveyteen ja jaksamiseen ja luo vastapainoa hektiselle ja aikataulutetulle arjelle.

Lapset oppivat ymmärtämään, arvostamaan ja suojelemaan luontoa olemalla kosketuksissa sen kanssa, leikkimällä itsenäisesti luonnossa ja tutkimalla sitä aikuisten seurassa. Luonto ja ulkoilma on poikkeusoloissakin käytössämme ja antaa meille turvallisen ympäristön nähdä toisiamme ja kokea yhdessä iloa.


https://leikkipaiva.fi/leikkipaiva-2021/Osallistu yhdistyksen fb-sivulla pihaleikkiseittien arvontaan 19.-24.4.2021.   https://www.facebook.com/MllPohjoisEspoo