Tunnista somen vaarat ennen lastasi

16.3.2024

https://vaarallisetsomehaasteet.mll.fi/

Lapset ja nuoret näkevät netissä, somessa ja peleissä haitallisia ja jopa hengenvaarallisia somehaasteita. Aikuisina tehtävämme on suojella lasta mediankäytön haitoilta. Tutustu uuteen maksuttomaan palveluun, joka varoittaa vanhempia leviävistä vaarallisista somehaasteista. Lue myös vinkit somehaasteista keskusteluun lapsen tai nuoren kanssa.


Vaaralliset somehaasteet -palvelu ilmoittaa vanhemmille netissä leviävistä sometrendeistä, jotka saattavat olla vahingollisia lapsillemme. Palvelu hälyttää reaaliaikaisesti vaarallisista sometrendeistä, jotka keräävät näkyvyyttä. Tämä auttaa vanhempia seuraamaan, mitä sinisen valon kajossa tapahtuu. Turvallisuussyistä emme kerro yksittäisten haasteiden yksityiskohdista tällä sivustolla, vaan palvelun tilanneet vanhemmat saavat niistä lisää tietoa WhatsApp-viesteissä.

Sinisen valon sukupolvea on suojeltava.


TYÖKALUJA
VANHEMMILLE

Lapsi tai nuori voi törmätä netissä, somessa tai peleissä haitallisiin ja jopa hengenvaarallisiin somehaasteisiin. Aikuisen tehtävä on huolehtia lapsen tasapainoisesta ja turvallisesta mediankäytöstä ja suojella lasta mediankäytön haitoilta. Suojellaan sinisen valon sukupolvea yhdessä.

Tällä sivulla voit ilmoittaa vaarallisesta somehaasteesta sekä saada tietoa ajankohtaisista omalla alueella esiintyvistä vaarallisista somehaasteista. Sivustolta löydät myös tietoa siitä mitä haitalliset ja vaaralliset somehaasteet ovat ja miten puhua niistä lapsen kanssa. Tekstien yhteydessä on käytetty nuorten sitaatteja, joita kerättiin marraskuussa 2023 Mannerheimin Lastensuojeluliiton teettämän nuorille suunnatun mediankäytön kyselyn yhteydessä. Kyselyyn vastasi yhteensä 3627 nuorta.

HANKE ON OMISTETTU
NIILON MUISTOLLE

2003 - 2021